En İyi Resim Sıkıştırma Siteleri Hangileridir ?

Emre KURTOĞLU
0

Bazı büyük boyutlu görüntüleri çevrimiçi olarak herhangi bir yere yüklemeye çalıştığımızda resim boyutu kısıtlaması sebebi ile başarısız gibi bir sonuçla ne yazık ki karşılaşabiliriz. Bu sebepten dolayı düşünülmüş ve resmim kalitesini bozup bozmama derecesine göre işimize yarayabilecek bazı resim sıkıştırma siteleri bulunmaktadır.

Artık internet tamamen görsel bir hal almıştır. Bazı resimleri internet ortamına yüklerken boyut ayarlamaları yapmak gerekmektedir. İstenilen boyutta en iyi kaliteyi sunarken, depolama alanı sınırlaması ve yükleme süresi gibi sorunlarda çıkabilmektedir. Bu sebeple dosya boyutlarını uygun hale getirirken kullanabileceğiniz siteleri sizler için sıralamaya karar verdik. Aşağıda yer alan internet sitelerinin eksileri ve artılarıyla ele almış bulunuyoruz.


En İyi Resim Sıkıştırma Siteleri

Listemizde sizler için sıraladığımız 4 adet resim sıkıştırma internet sitesi mevcuttur. Sitelerinin içinde kullandıkları yazılama bağlı olarak resminizi yükledikten sonrasında başarılı bir şekilde algoritma resmin boyutunu düşürüp mümkün olduğunca kaliteden ödün vermeden sıkıştırma işlemine başlayıp tekrar sizin indirmeniz için hizmete sunar.

Listemizde yer alan internet siteleri hakkında detaylı açıklamalara ulaşabilmek adına akardiyon menülerin sekme basamakları üzerine tıklayarak internet siteleri hakkında bilgilere sahip olabilirsiniz.

  • #1 Compresser.io
    Resim sıkıştırma için en iyi olan araçtır. Bu araç ile JPEG, PNG, GIF ve SVG dosyalarını optimize edebilirsiniz. Böylece yüksek sıkıştırma oranlarındaki görüntüleri optimize ederken resim dosyası boyutlarını da %90’a kadar azaltmaktadır. Kayıplı ya da kayıpsız olarak sıkıştırma teknikleri kullanılmaktadır. Çok iyi bir araç olarak tek dezavantajı ise toplu olarak resim yüklenmemesidir.
  • #2 TinyPNG
  • #3 Optimizilla
  • #4 WP Smush

Yukarıda yer alan sitelere göz atıp hepsini teker teker denemeniz durumunda hangisinin en az şekilde kaliteyi bozmadan resmi sıkıştırdığına göz atacak ve karar vereceksiniz. Bu sayede resimlerinizin boyutunu düşürerek aynı kalitede resimleri internet ortamına yüklerken sıkıntı çekmeyeceksiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)